Lehed

02 mai 2013

Käisime hiljuti postimuuseumis

Aga seal, kas teate, seal on mudelautode näitus. Kui ma sellekohast kuulutust nägin, siis võtsin kindlalt plaani see näitus ära vaadata. Nüüd on ta siis nähtud ja paistab, et tuleb millalgi veel minna. Autosid on seal ju palju - vist 350 tükki. Seda on nii palju, et kõike ei jõuagi korraga ära vaadata.
Aga äratundmisrõõmu on hulgaliselt - suuremalt jaolt on ju nõukogudeaegsed ja nõukogudemaal toodetud autod. Paljud neist oma silmaga ära nähtud ja nii mõnegagi olen ise sõita saanud.
Olid ka mõned eriseeriad. Näiteks 'Vene autod Bondi-filmides' ja 'Vene autod vene filmides'. Nendest tulevad kindlasti kõigile minuealistele tuttavad ette Volga filmist 'Ettevaatust, auto!' ja punane uunikum filmist 'Kaukaasia vang ehk Šuriku uued seiklused'.
Väga muljetavaldav oli Ikarus-busside seeria. Neid oli küll seal oma kolmkümmend tükki. Teate küll - sellised ümaramad, mis vanasti Tartus ja Tallinnas sõitsid ja siis need pika persega Luxid, mis linnade vahel liikusid ja siis muidugi erinevad kollased lõõtsaga ja lõõtsata linna- ja maaliinibussid.
Siis erinevad ehitusmasinad, erinevad operatiivsõidukid, erinevad riigijuhtide sõidukid jne jne.

Panen paar pilti ka, vabandust, et need nii viletsad on - pildistasin telefoniga, oli hämaravõitu ja autod kõik klaasi taga ka. Järgmine kord võtan fotoka kaasa, siis saab ehk paremaid kaadreid.


1 kommentaar:

  1. Isegi mulle meeldis, kuigi autod kui sellised jätavad mu üpris külmaks.

    VastaKustuta