Lehed

31 august 2012

Näljamängud vol. 2

Nüüd on siis raamat ka loetud. Lühidalt kokku võttes - film oli parem. Kuigi nad oluliselt ei erinenud, raamat oli lihtsalt filmist põhjalikum ja pikem. Võib-olla oleks pidanud lihtsalt raamatut enne filmivaatamist lugema? 

Nii palju oli erinevusi, et Rue nimi on raamatus hoopis Ruta ja Haymitch, keda filmis mängib Woody Harrelson, on ikka päris vana mees, paksu kõhuga ja joob kordades rohkem ning magab tihtipeale oma okse sees. Katniss ja Peeta suudlevad raamatus rohkem, minu maitse jaoks liigagi palju (nii nooruslik ma nüüd  ka pole, et viitsiks lehekülgede viisi teismeliste musitamisest lugeda).

Kummaline on ka see, et kuigi ma olin ju filmi näinud ja tegelased tuttavad, siis raamatut lugedes oli vaimusilma ette tekkiv pilt neist hoopis tsipa teistsugune. Tavaliselt kujutad ju raamatut lugedes tegelasi ette ikka sellistena, nagu nad filmis olid. Eranditega muidugi - näiteks president Snow oli ikka valge habemega Donald Sutherland ja roosa parukaga Effie Trinket oli ikka Elizabeth Banks.

Raamatut lugesin vene keeles. Nüüd võtsin käsile järgmise - Näljamängud: lahvatab leek.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar