Lehed

07 juuni 2012

Koduperenaised ulmet ei vaata vol. 2

Elisa Dushkul ei vea seriaalidega. Nagu Tru Calling, nii katkestati ka Dollhouse (2009). Seekord tehti küll teine hooaeg siiski lõpuni. Sarja keskseks ideeks on suurkorporatsiooni poolt loodud tehnoloogia, mis võimaldab inimeste ajju kanda kas teise isiksuse või soovitud kombinatsiooni isiksustest. See võimaldab minutitega luua superhäkkeri, tuumafüüsiku, spiooni – või ka armukese, kes sind tõeliselt armastab. Korporatsioon rendib sinu soovitud isiku sulle päevaks-paariks kalli raha eest – ja loomulikult pead sa tundma õigeid inimesi, et sind üldse jutule võetaks.

Defying Gravity (2009). Seriaali keskseks teemaks on hirmkallis ja riskantne ülesanne, mis viib 8 astronauti kaugele-kaugele kosmosesse. Muidugi on kellegil kusagil salajased plaanid, millest sarja alguses ei räägita, aga nii peabki olema, sest muidu ei oleks sari põnev.
Tehti vaid üks hooaeg ja sellestki näidati viimased neli seeriat ainult Kanadas nähtaval telekanalil.

Caprica (2009). Suured sündmused võivad alata väga väikeselt. Nii on tegu ka Lahingulaev Galatikas nähtud kaheteistkümne koloonia hävitamisega, milleni viiva sündmusteahela alguses asub teismelise tüdruku hukkumine ja isa suutmatus oma tütre surmaga leppida. Seriaali temaatikaks on tehnoloogilise arenguga, kaasnevad probleemid, usk, rassism ja selle kõige keskel kaks perekonda, Graystone'id ja Adamad.
Jällegi vaid üks hooaeg ja jällegi viimased seeriad Kanada Space-kanalil.

FlashForward (2009). Müstiline globaalne sündmus põhjustab kõigile inimestele samaaegselt teadvusekaotuse kaheks minutiks ja seitsmeteistkümneks sekundiks, mille jooksul näevad kõik hetke enda elust tulevikus.
Katkestati peale esimest hooaega.

V (2009). Maale saabub pealtnäha heade kavatsustega maaväline rass, pikkamööda paljastub aga nende tõeline pale ning see pole sugugi inimlik.
Ainult kaks hooaega - 12 ja 10 seeriat.

SGU Stargate Universe (2009). Uurides, miliiseid saladusi peidab endas tähevärava 9. kartušš, satub hulk sõdureid, teadlasi ja tsiviilisikuid iidse kosmoselaeva Destiny pardale. Laeva kurss on teadmata ning keegi neist ei pääse enam koju. Ainsaks missiooniks on ellujäämine.
Kaks hooaega.

Sanctuary (2008). Helen Magnus on 157-aastane salapärane naine, kes juhatab Varjupaika, mis on koduks paljudele kummalistele olenditele. Teda aitavad dr Will Zimmerman, tütar Ashleigh ja Henry. Heleni eesmärk on kaitsta olendeid, keda teised inimesed peavad koletisteks. Samas tuleb ohtlikumad kuidagi peatada. Seriaali edenedes saab aimu Heleni pikast minevikust ning kohtab mitmeid ajaloost tuntud isikuid.
Tehti neli hooaega, peale seda katkestati.

Alphas (2011). Sari räägib andekatest inimestest ehk alfadest, kellele on sündides looduse poolt lihtsalt antud midagi lisaks. Koos moodustavad nad meeskonna, kus iga liige on omamoodi vajalik ja ainulaadne. Kõigil on omadused, mis lasevad neil teha tavaliste inimeste jaoks üleloomulikke asju. Loomulikult on maailmas ka alfad, kes kasutavad oma võimeid halva tegemiseks ja meeskonna ülesanne ongi need alphad leida ja peatada.
Esialgu teatati, et teist hooaega ei tule, siis jällegi, et tuleb. Ootame ja vaatame.

Camelot (2011). Teadagi, mis sellel sisuks on - Merlin, Arthur, Guinevere, mõõk kivis jne. Erinevalt BBC Merlini-sarjast (sellele tehakse juba viiendat hooaega) pole siin Guinevere vähemalt neeger. Hää, et niigi läits.
Peale sarja head vastuvõttu vaatajate poolt lubati teha veel teinegi hooaeg. Jääb siiski ära.

Human Target (2010). See pole küll ulmesari, kuid põhineb koomiksil ja oli hea sari. Seriaal räägib Christopher Chance'i elust, kes on isehakanud töövõtja, ihukaitsja ja turvalisuse ekspert. Ta kaitseb oma kliente, sisenedes täielikult nende ellu ning muutes neid elavaks märklauaks, tuvastades samal ajal ohu allikas.
Katkestati peale teist hooaega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar