Lehed

21 juuni 2012

Lennusadam on ikka uhke küll

Vesilennukite angaarid
Vesilennukite angaarid
Käisime Morgie ja Otiga Lennusadamas ära. Uhke värk ikka küll. Ega Eestis teist nii uhket ja tänapäevast muuseumi polegi. Ja eks see paistab igalt poolt välja, et sinna on korralikult raha sisse pandud. Küllap see raha tuleb neile ajapikku tagasi ka. Külastajaid oli palju ja täna oli ju kõigest neljapäeva õhtupoolik. Mis siis veel nädalavahetuseti toimub?
Vaadata oli ikka korralikult palju - paadid ja purjekad, poid ja miinid, pilte ja tekste oli nii palju, et lugedagi ei jõudnud. Teinekord peab sinna pikemaks ajaks viibima ja korralikult asja ette võtma. No ja siis muidugi näituse nael - "Lembit". Käisime Otiga seal sees ka ära. Üllatavalt suur on see asi tegelikult, annab ikka ühest otsats teise mina ja polegi nii madal, et ma sisse poleks mahtunud. Ott muidugi on veel pisut väike ja rumal, ega ta selle värgi tehnilisest poolest suurt midagi aru saanud. Nii palju ikka taipas, et laeva rooli ja köögi ära tundis. Aga hüdrolokaatoriruum ja torpeedod olid tema jaoks täiesti tume maa ja ega ta vist laevameeste asemeid ehk koisidki ära tundnud, kuigi ma neist mitu korda juttu tegin.

Aga see kuulus vesilennuk on nii kõrgel lae all, et teda pole suurt nähagi ja ligi talle ka ei pääse, kuigi sinna on kaarsild ka juurde tehtud.

Meenepood meeldis meile ka - igasugu temaatilisi vidinaid on müügil, nii nagu peabki.

Lembit
Lembit
Poid ja Lembit
Poid ja Lembit
Üldine vaade näitusele
Üldine vaade näitusele
No ja siis veel sadama territooriumil asuvad laevad ka, eelkõige muidugi "Suur Tõll". Sellele sai ka minna peale ja sisse ja üles ja alla. Käisime sillal ja saalis ja piilusime köökidesse. Mina sain laeva kõhus ka ära käia, Morgie ja Ott kaasa ei tulnud. Igatahes laeva sisikond oli muljetavaldav - kaks suurt laevamasinat (mina miskipärast ootasin vaid ühte) ja terve hulk katlaid. Laeva salongi nägime ära ja vanemtüürimehe kajuti - no see oli ikka luksuslik küll, võrreldes tavameremeeste omaga - ja kambüüsid, neid on kaks tükki - üks madrustele ja üks ohvitseridele. Ja veel palju muud.
Suur Tõll
Suur Tõll
Siis olid sadamas veel erinevaid laevu kaide ääres, mõned kaldale tõstetud vanad Eesti mereväe sõjalaevad ja laste atraktsioon-mänguväljak. Nii et vaatamist on palju, igav ei hakka.
Vanad sõjalaevad
Vanad sõjalaevad



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar